VojvodinaCafe - 21. juna počinje Tamburica fest u Novom Sadu
    • 21. juna počinje Tamburica fest u Novom Sadu

      Festival “Tamburica fest” biće održan od 21. do 25. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi, a propratni događaji biće organizovani po celom Novom Sadu. - Simbolično počinjemo sa festivalskim dešavanjima upravo na Svetski dan muzike 21. juna, kada u 18.30 sati kreće „tamburaška promenada“, defile Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom, a u Katoličkoj porti 15 domaćih orkestara će muzicirati sve do 23 sata. Program će u sredu takođe biti u centru grada - rekao je Jovan Pejčić, direktor festivala.



      U četvrtak, 23. juna, programi će se dešavati na Trgu slobode. Najpre, oko 17 sati kreće „Tamburaška fijakerijada“ novosadskim bulevarima i ulicama, a u 19 sati nastupaju orkestri Vase Jovanovića i „Mesečina“ uz koncert Đorđa Čavića.

      Ljubitelji tamburice imaće priliku da na delu vide 10 orkestara iz sedam zemalja u takmičarskom delu, dok će u revijalnom delu nastupiti 15 domaćih orkestara, kao i legendarni Zvonko Bogdan i mnogi drugi.

      U okviru ovogodišnjeg festivala tradicionalno će se održati i likovna kolonija „Tamburica fest“. Pošto je ovo deveti po redu festival, na likovnoj koloniji učestvovaće devet umetnika. Radove će na terasi likovnog kruga na Petrovaradinskoj tvrđavi u petak, 24. juna u 20 sati predstaviti Janoš Mesaroš, Branka Stojsavljević, Slobodan Miljević, Silvija Jelačić, Kolja Obrovski, Saša Dobrić, Igor Cvejanović, Slobodan Bajić i Borivoj Popržan.

      Najveća smotra tamburaša imala je poseban uvod prošle nedelje, jer je na platou ispred sata na Tvrđavi snimljen promotivni televizijski spot kao podrška gradu u kandidaturi za kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine. Tom prilikom je uz više od stotinu tamburaša i vokale 100 članova mešovitog hora nastupilo i 50 plesnih parova i folkloraša.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)